Υλικά
- 6 φρέσκα κρεμμυδάκια, το λευκό μέρος μόνο κομμένα σε λεπτές φέτες
- 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- Λίγο καθαρισμένο ψιλοκομμένο τζίντζερ
- 175 γραμμάρια μέλι
- Χυμό από 3 λεμόνια
- ξύσμα λεμονιού
- 1 φλιτζάνι σόγια σως
- 1 κιλό φιλέτο στήθος κοτόπουλο, καθαρισμένο και κομμένο σε κύβους
- 1 κουταλιά της σούπας σουσάμι
Εκτέλεση
- Ρίχνετε στο μπλέντερ το κρεμμύδι, το σκόρδο, το τζίντζερ, το μέλι, το χυμό λεμονιού και τη σόγια και ανακατεύετε μέχρι να γίνει μια απαλή σως.
- Κόβετε το κοτόπουλο σε μπουκιές και το περνάτε σε μεταλλικά ή ξύλινα σουβλάκια. Απλώστε τη σως στα σουβλάκια κοτόπουλου και μαρινάρετε για 2 ώρες στο ψυγείο.
- Προθερμαίνετε το φούρνο στο γκριλ σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία. Ψήνετε τα σουβλάκια στη σχάρα στο τρίτο ράφι του φούρνου για 8 λεπτά από κάθε πλευρά.
- Για τη σάλτσα ανακατέψτε όλα τα συστατικά σε ένα μπολ. Πασπαλίζετε τα σουβλάκια με σουσάμι και το ξύσμα λεμονιού και σερβίρετε ζεστό με την σάλτσα σερβιρίσματος.