Υλικά

  • 1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι
  • 1 1/2 κουτάλι της σούπας κοφτό μπέικιν πάουντερ
  • 3 αυγά
  • 1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
  • 3/4 φλιτζάνια τσαγιού ζεστό γάλα

Εκτέλεση

  1. Κοσκινίστε το αλεύρι και μετράτε με φλιτζάνι τσαγιού (πρέπει να ζυγίζει περίπου 175 γραμμάρια). Το ξανακοσκινίζετε με την μπεϊκιν πάουντερ δύο φορές.
  2. Χτυπάτε τα αυγά σε μίξερ. Ρίχνετε λίγη – λίγη τη ζάχαρη, ενώ χτυπάτε συνεχώς. Στη συνέχεια, ρίχνετε το αλεύρι και ανακατεύετε το χυλό ελαφρά με σπάτουλα. Προσθέτετε τη βανίλια και το ζεστό γάλα.
  3. Ανακατεύετε το χυλό ελαφρά και τον ρίχνετε σε φόρμα αβουτύρωτη διαμέτρου 22 περίπου εκατοστών ή σε δύο ταψάκια, αφού στρώσετε στον πάτο λαδόχαρτο.
  4. Ψήνετε το παντεσπάνι σε μέτριο φούρνο 180 βαθμούς για 40 περίπου λεπτά για τη φόρμα και 20 περίπου λεπτά για τα ταψάκια.