Υλικά

  • 2 κολοκυθάκια
  • 1/4 φλιτζανιού κρέμα γάλακτος
  • 100 γραμμάρια τριμμένο τυρί παρμεζάνα
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 15 φέτες ψωμί ολικής αλέσεως
  • άνηθος
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζετε τα κολοκυθάκια και τα ξεφλουδίζετε. Σε ένα τηγάνι ρίχνετε το σκόρδο ψιλοκομμένο και μαγειρεύετε για 1-2 λεπτά με λίγο ελαιόλαδο.
  2. Προσθέστε τα κολοκυθάκια κομμένα σε λεπτές ροδέλες και μαγειρέψτε για 5 έως 10 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
  3. Σε ένα μικρό τηγάνι σε δυνατή φωτιά, ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος και την παρμεζάνα. Χαμηλώστε την εστία και μόλις πάρει βράση, σιγοβράστε για 5 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να λιώσει το τυρί.
  4. Τοποθετήστε τις φέτες του ψωμιού σε ένα ταψί. Ψήστε για 10 λεπτά στους 200 βαθμούς, αναποδογυρίζοντας μετά από 5 λεπτά.
  5. Αφήστε να κρυώσουν. Σερβίρετε με το μείγμα τυριού και τις λωρίδες από κολοκυθάκια και γαρνίρετε με άνηθο.