Υλικά
- 4 μπριζόλες μοσχαρίσιες
- 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
- 1 κουταλιά της σούπας λεμόνι
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στο γκριλ στους 180 βαθμούς. Λαδώνουμε ελαφρώς τη σχάρα του φούρνου.
- Αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο, μουστάρδα, λεμόνι τις μπριζόλες και από τις δύο πλευρές, τα αλατοπιπερώνουμε καλά, τα ακουμπάμε στη σχάρα και την τοποθετούμε σε ένα από τα ψηλά ράφια του φούρνου.
- Στη βάση του φούρνου τοποθετούμε ένα ταψί, για να μαζέψει τυχόν υγρά από το ψήσιμο.
- Ψήνουμε τις μπριζόλες για 5 – 8 λεπτά από κάθε πλευρά. Για να δούμε αν είναι έτοιμα, κόβουμε ένα για να ελέγξουμε αν έχει ασπρίσει καλά ως το κέντρο του. Αν δούμε τυχόν ροζέ σημεία, συνεχίζουμε το ψήσιμο για λίγα λεπτά ακόμα.