Υλικά
- 1 φύλλο ζύμη για πίτσα εμπορίου ή σπιτική
- 1 1/2 φλιτζάνι μαγειρεμένο ή ψητό, ψιλοκομμένο κοτόπουλο
- 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου προαιρετικά
- 1/8 κουταλάκι του γλυκού σκόνη κρεμμύδι
- 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι, συν λίγο ακόμα για το πασπάλισμα
- 1/2 φλιτζάνι + 2 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος
- 1/2 φλιτζάνι + 2 κουταλιές της σούπας γάλα πλήρες
- 56 γραμμάρια ψιλοκομμένη παρμεζάνα (1/2 φλιτζάνι)
- Αλάτι
- φρεσκοτριμμένο μαύρο ή άσπρο πιπέρι
- καλαμποκάλευρο, για πασπάλισμα
- 112 γραμμάρια τριμμένο τυρί μοτσαρέλα (1 φλιτζάνι)
- 6 φέτες μπέικον, μαγειρεμένο και ψιλοκομμένο
- 1 κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 1 1/2 κουταλιά της σούπας κρεμμύδι
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς. Τοποθετήστε μια σχάρα στο κέντρο του φούρνου.
- Λιώστε το βούτυρο μαζί με το σκόρδο σε σκόνη και τη σκόνη κρεμμύδι σε ένα μέτριο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το αλεύρι και μαγειρέψτε για 1 λεπτό, ανακατεύοντας συνεχώς.
- Ενώ ανακατεύουμε δυνατά, σιγά-σιγά ρίχνετε στην κρέμα και το γάλα. Ζεσταίνετε το μείγμα μέχρι να βγάλει φουσκάλες ανακατεύοντας συνεχώς. Αφήστε το μείγμα να βράσει απαλά για 20 δευτερόλεπτα, ανακατεύοντας συνεχώς.
- Κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το τυρί παρμεζάνα, αλάτι και πιπέρι στη συνέχεια το επιστρέφουμε στη φωτιά και ανακατεύουμε κατά διαστήματα μέχρι να λιώσουν τα τυριά.