Υλικά

  • 1 φύλλο ζύμη για πίτσα εμπορίου ή σπιτική
  • 1 1/2 φλιτζάνι μαγειρεμένο ή ψητό, ψιλοκομμένο κοτόπουλο
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου προαιρετικά
  • 1/8 κουταλάκι του γλυκού σκόνη κρεμμύδι
  • 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι, συν λίγο ακόμα για το πασπάλισμα
  • 1/2 φλιτζάνι + 2 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος
  • 1/2 φλιτζάνι + 2 κουταλιές της σούπας γάλα πλήρες
  • 56 γραμμάρια ψιλοκομμένη παρμεζάνα (1/2 φλιτζάνι)
  • Αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο μαύρο ή άσπρο πιπέρι
  • καλαμποκάλευρο, για πασπάλισμα
  • 112 γραμμάρια τριμμένο τυρί μοτσαρέλα (1 φλιτζάνι)
  • 6 φέτες μπέικον, μαγειρεμένο και ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 1/2 κουταλιά της σούπας κρεμμύδι

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς. Τοποθετήστε μια σχάρα στο κέντρο του  φούρνου.
  2. Λιώστε το βούτυρο μαζί με το σκόρδο σε σκόνη και τη σκόνη κρεμμύδι σε ένα μέτριο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το αλεύρι και μαγειρέψτε για 1 λεπτό, ανακατεύοντας συνεχώς.
  3. Ενώ ανακατεύουμε δυνατά, σιγά-σιγά ρίχνετε στην κρέμα και το γάλα. Ζεσταίνετε το μείγμα μέχρι να βγάλει φουσκάλες ανακατεύοντας συνεχώς. Αφήστε το μείγμα να βράσει απαλά για 20 δευτερόλεπτα, ανακατεύοντας συνεχώς.
  4. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το τυρί παρμεζάνα, αλάτι και πιπέρι στη συνέχεια το επιστρέφουμε στη φωτιά και ανακατεύουμε κατά διαστήματα μέχρι να λιώσουν τα τυριά.