Υλικά

  • 1 κούπα χυμό πορτοκάλι
  • 1 κούπα σπορέλαιο
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουταλιά της σούπας κοφτή κανέλα
  • 1 κουταλιά του γλυκού γαρύφαλλο
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • 1 κουταλιά της σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
  • Μισό φλιτζάνι του καφέ κονιάκ
  • Μια πρέζα αλάτι
  • 1 ½ κούπας σταφίδα ξανθή

Εκτέλεση

  1. Ρίχνουμε όλα τα υλικά μας σε μια λεκάνη, εκτός από το αλεύρι, το μπέικιν και τις σταφίδες και χτυπάμε με το σύρμα ή μίξερ χειρός για λίγο να λιώσει η ζάχαρη.
  2. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα ή με το μίξερ. Ρίχνουμε και τις σταφίδες και ανακατεύουμε να πάνε παντού.
  3. Σε ταψάκι για κεκάκια βάζουμε χάρτινες θηκούλες και γεμίζουμε ¾ της κάθε υποδοχής. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο  στους 175 για 25 λεπτά περίπου.