Υλικά
- ½ κιλό τορτελίνια με γεύση τυρί
- 125 γραμμάρια μπέικον
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 30 γραμμάρια βούτυρο
- 1 συσκευασία κρέμα γάλακτος 250 ml
- 2 κουταλιές της σούπας τυρί τριμμένο παρμεζάνα
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
- Σοτάρετε σε ένα τηγάνι το μπέικον χωρίς λάδι ή βούτυρο. Μόλις γίνει τραγανό το βγάζετε και το τοποθετείτε σε ένα πιάτο.
- Για να βράσετε τα τορτελίνια γεμίζετε μέχρι τη μέση με νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα και προσθέτοντας μια κοφτή κουταλιά αλάτι το αφήνετε βράσει σε δυνατή φωτιά.
- Ρίχνετε μέσα τα τορτελίνια μόλις πάρει βράση και τα αφήνετε να βράσουν 6 με 8 λεπτά και όταν είναι έτοιμα τα σουρώνετε.
- Μέσα στην κατσαρόλα που έβρασαν τα τορτελίνια ρίχνετε το βούτυρο και το λάδι και τα ζεσταίνετε. Στη συνέχεια αδειάζετε από το σουρωτήρι τα τορτελίνια μέσα στην κατσαρόλα και τα ανακατεύετε.
- Κόβετε το μπέικον και το ρίχνετε μέσα στα τορτελίνια και το ανακατεύετε. Στο τέλος ρίχνετε μέσα την κρέμα γάλακτος και την τριμμένη παρμεζάνα.