Υλικά
- 100 γρ. ελαιόλαδο
- 25 γρ. πούδρα αμυγδάλου
- 100 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
- 40 γρ. αλεύρι από ρύζι
- 5 γρ. μπέκιν πάουντερ
- 25 γρ. φρουκτόζη
- 1 αυγό
- 2 μήλα κίτρινα
- 1 κ.γ. κεδροκούκουτσα
- 3 κ.γ. μέλι
- 2 κ.γ. σταγόνες κουβερτούρα
- 2 κ.γ. φιστίκι Αιγίνης τριμμένο
- Αλάτι
- 16 χαρτάκια για μάφιν
Εκτέλεση Για την πάστα φλώρα Σε ένα μπολ βάζουμε τα 2 άλευρα, την πούδρα αμυγδάλου, το μπέκιν, τη φρουκτόζη, το ελαιόλαδο, το αυγό και λίγο αλάτι. Ανακατεύουμε το μείγμα και το αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά να ξεκουραστεί. Για την κρέμα Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τα μήλα κομμένα σε τετραγωνάκια, προθέτουμε το μέλι, τα κεδροκούκουτσα, ½ ποτηράκι νερό και αφήνουμε να βράσουν. Μόλις μαλακώσουν τα μήλα, βγάζουμε τα κεδροκούκουτσα και τα περνάμε στο μπλέντερ. Τα κρατάμε στην άκρη. Παίρνουμε τη ζύμη από την πάστα φλώρα, την ανοίγουμε με τον πλάστη, κόβουμε 16 φορμάκια και τα βάζουμε μέσα στα χαρτάκια από μάφιν. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά. Μόλις είναι ψημένα, τα βγάζουμε, αφήνουμε να κρυώσουν, γαρνίρουμε με την κρέμα από μήλο, τις σταγόνες σοκολάτας και το τριμμένο φιστίκι.