Υλικά
- 1 κονσέρβα ρεβίθια (500 γρ)
- 200 γρ. γαρίδες καθαρισμένες μόνο με την ουρά
- 1 πράσα
- 1 σκελίδα σκόρδο
- ½ λίτρο ζωμό λαχανικών
- 1 κ.γ. πελτέ ντομάτας
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση Σε μία κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο τσιγαρίζουμε το σκόρδο, προσθέτουμε τα ρεβίθια που έχουμε σουρώσει πριν, τσιγαρίζουμε ακόμα λίγο και τα σκεπάζουμε με το ζωμό λαχανικών. Αφήνουμε να βράσουν 15 λεπτά και προσθέτουμε τον πελτέ. Ελέγχουμε από αλάτι και πιπέρι. Βγάζουμε μία κουτάλα από τα ολόκληρα ρεβίθια και τα υπόλοιπα τα περνάμε στο μίξερ να γίνει μία βελουτέ. Ξεχωριστά σε ένα τηγάνι σοτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά τις γαρίδες ίσα ίσα να ζεσταθούν και τηγανίζουμε τα πράσα που έχουμε κόψει σε λεπτές ροδέλες σε λίγο ελαιόλαδο. Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο πολύ ζεστό τη βελουτέ μαζί με τα ρεβίθια τα ολόκληρα, τις γαρίδες, τα πράσα που έχουμε τηγανίσει και λίγο ελαιόλαδο.