Υλικά
- 1/2 φλιτζάνι βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου 113 γραμμάρια
- 1 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη 300 γραμμάρια
- 2 αυγά
- 2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 1 1/4 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις 160 γραμμάρια
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 3 κουταλιές της σούπας σκόνη κακάο
- 2 κούπες σταγόνες σοκολάτας
- 1/2 φλιτζάνι φυστικοβούτυρο
- 20 γεμιστά μπισκότα
Εκτέλεση
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις, δεύτερη σκάλα φούρνου. Βουτυρώνετε και αλευρώνετε ένα ταψί τετράγωνο διαστάσεων 22εκ.
- Στο κάδο του μίξερ ανακατεύετε το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτετε τα αυγά, ένα κάθε φορά.
- Στη συνέχεια, προσθέτετε το κουταλάκι του γλυκού βανίλια. Προσθέστε τη σκόνη κακάο και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
- Προσθέτετε το αλεύρι και το αλάτι, ανακατεύοντας καλά μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα. Ανακατεύετε με 1/2 κούπα από σταγόνες σοκολάτας.
- Απλώνετε το μείγμα στο ταψί και βάζετε από πάνω τα γεμιστά μπισκότα βυθίζοντας τα λίγο μέσα στο μείγμα. Ψήνετε για 25-30 λεπτά.
- Όταν ψηθούν οι μπάρες μπράουνις, βγάζετε από το φούρνο και πασπαλίζετε με το υπόλοιπο 1/2 φλιτζάνι από σταγόνες σοκολάτας. Βάζετε πίσω στο φούρνο για περίπου 2-3 λεπτά.
- Συγχρόνως σε μπέν μαρί λιώνετε την υπόλοιπη 1 κούπα σταγόνες σοκολάτας και όταν λιώσει ανακατεύετε με το φύστικοβούτυρο.
- Βγάζετε τις μπάρες από τον φούρνο και καλύπτετε τις μπάρες με το μείγμα του φυστικοβούτυρου. Αφήνετε για 10 λεπτά το μείγμα να κρυώσει και σερβίρετε.