Υλικά

  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού αμυγδαλόψιχα
  • χυμός από ένα λεμόνι
  • 1 κλωνάρι αρμπαρόριζα
  • 2 κιλά κεράσια
  • 2 κιλά ζάχαρη

Εκτέλεση

  1. Αφαιρείτε τα κουκούτσια με το ειδικό εργαλείο μέσα στην κατσαρόλα που θα φτιάξετε το γλυκό, για να πέφτουν οι χυμοί του μέσα.
  2. Βάζετε στην κατσαρόλα εναλλάξ στρώσεις κερασιών και ζάχαρης. Τα αφήνετε έτσι σκεπασμένα για 5 ώρες.
  3. Βάζετε την κατσαρόλα στην υψηλότερη θερμοκρασία και μόλις πάρει μια βράση, προσθέτετε την αμυγδαλόψιχα και την αρμπαρόριζα.
  4. Το γλυκό θα αρχίσει να αφρίζει. Δεν το ξαφρίζετε, απλά ανακατεύετε. Ο αφρός θα «πέσει» σε λίγο. Από την ώρα που θα αρχίσει το βράσιμο μετράτε 7 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς.
  5. Όταν περάσουν τα 7 λεπτά, σβήνετε το μάτι της κουζίνας, ρίχνετε τον χυμό λεμόνι και αφήνετε το γλυκό να κρυώσει πάνω στο μάτι.
  6. Όταν κρυώσει γεμίζετε αποστειρωμένα βαζάκια.