Υλικά
- 1 ½ κιλό καλαμάρια
- 100 γραμμάρια ρύζι
- 40 γραμμάρια λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
- ½ ματσάκι μαϊντανό
- Χυμός λεμονιού
- Ελαιόλαδο
- 1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι
- 2 σκελίδες σκόρδο
Εκτέλεση
- Καθαρίζετε τα καλαμάρια και χωρίζετε το κεφάλι με τα πλοκάμια από το σώμα.
- Τα πλένετε και τα στραγγίζετε. Ψιλοκόβετε τα κεφάλια με τα πλοκάμια και τα ανακατεύετε με τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το μισό λάδι και τις ντομάτες.
- Σε μια κατσαρόλα βράζετε το ρύζι για 7 με 8 λεπτά σε δυνατή εστία.
- Στη συνέχεια στραγγίζετε το ρύζι και το ανακατεύετε με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και αφήνετε στην άκρη.
- Εν τω μεταξύ ρίχνετε σε ένα μούλτι τη λιαστή ντομάτα, το μαϊντανό, το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το χυμό λεμονιού, το πιπέρι και το αλάτι και ανακατεύετε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
- Ανακατεύετε το μείγμα λιαστής ντομάτας με το ρύζι και γεμίζετε με ένα κουταλάκι τα καλαμάρια.
- Αλείφετε ένα ταψί με ελαιόλαδο και απλώνετε τα γεμιστά καλαμάρια.
- Ψήνετε για περίπου 15-20 λεπτά και σερβίρετε με λαγάνα και ταραμοσαλάτα.