Υλικά
- Ένα κιλό κολοκύθα
- Δύο καρότα
- Ένα πράσο
- Μία πατάτα
- Ένα λίτρο ζωμός λαχανικών
- 100 ml κρέμα γάλακτος
- Ξύσμα και χυμός από ένα πορτοκάλι
- Λευκό κρασί
- 100 ml ελαιόλαδο
- Μία κουταλιά της σούπας βούτυρο
- Κάρδαμο
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
- Κόβετε σε κύβους τα λαχανικά και τα τσιγαρίζετε στο λάδι.
- Σβήνετε με το λευκό κρασί, προσθέτετε αλάτι, πιπέρι και κάρδαμο καθώς και το ξύσμα και τον χυμό του πορτοκαλιού. Ανακατεύετε και προσθέτετε τον ζωμό.
- Σκεπάζετε με το καπάκι την κατσαρόλα και αφήνετε να βράσει σε χαμηλή φωτιά για περίπου 30-40 λεπτά.
- Πολτοποιείτε τη σούπα και τη βάζετε να πάρει μια βράση.
- Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος, ανακατεύετε και μόλις ξαναπάρει βράση, προσθέτετε το βούτυρο.