Υλικά
- 1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό αρωματοπίπερο ( μπαχάρι)
- 1 κιλό ζάχαρη
- 1 φλιτζάνι τσαγιού κόκκινο κρασί
- Μερικά αμύγδαλα ασπρισμένα
- 2 κιλά δαμάσκηνα
- 3 κομμάτια φλούδα κανέλας
- 1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό γαρύφαλλα
Εκτέλεση
- Σκεπάζετε τα δαμάσκηνα με κρύο νερό και τα αφήνετε να μείνουν ένα βράδυ.
- Προσθέτετε τα μπαχαρικά, αφού τα δέσετε σε ένα τουλπάνι και τα βράσετε, σε σιγανή φωτιά για 1 ½ ώρα περίπου, μέχρι να φουσκώσουν και να μαλακώσουν.
- Αφαιρείτε τα μπαχαρικά και προσθέτετε τη ζάχαρη και το κρασί.
- Βράζετε για 10 λεπτά και προσθέτετε αν θέλετε αμύγδαλα.