Υλικά

  • 1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό αρωματοπίπερο ( μπαχάρι)
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού κόκκινο κρασί
  • Μερικά αμύγδαλα ασπρισμένα
  •  2 κιλά δαμάσκηνα
  • 3 κομμάτια φλούδα κανέλας
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό γαρύφαλλα

Εκτέλεση

  1. Σκεπάζετε τα δαμάσκηνα με κρύο νερό και τα αφήνετε να μείνουν ένα βράδυ.
  2. Προσθέτετε τα μπαχαρικά, αφού τα δέσετε σε ένα τουλπάνι και τα βράσετε, σε σιγανή φωτιά για 1 ½ ώρα περίπου, μέχρι να φουσκώσουν και να μαλακώσουν.
  3. Αφαιρείτε τα μπαχαρικά και προσθέτετε τη ζάχαρη και το κρασί.
  4. Βράζετε για 10 λεπτά και προσθέτετε αν θέλετε αμύγδαλα.