Υλικά
- 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 3 κολοκυθάκια κομμένο σε κύβους
- 3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό
- 4 ντομάτες κομμένες σε κύβους
- 1 ματσάκι ψιλοκομμένη φρέσκια μαντζουράνα
- 1 μέτριο κόκκινο κρεμμύδι κομμένο σε κύβους
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 4 φιλέτα στήθος κοτόπουλου καθαρισμένα
- ελαιόλαδο
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κύβους
- 2 μελιτζάνες κομμένες σε κύβους
- 1 κουταλιά της σούπας κόκκινο ξίδι από κρασί
Εκτέλεση
- Προθερμαίνετε το φούρνο στο γκριλ σε μέτρια προς υψηλή εστία.
- Σε ένα μπολ ανακατεύετε λάδι, βασιλικό, μαντζουράνα και αλάτι.
- Ρίχνετε τις πιπεριές, τις μελιτζάνες, τα κολοκυθάκια, τις ντομάτες, το κρεμμύδι σε ένα μεγάλο ταψί και λαδώνετε.
- Βάζετε τα λαχανικά στο γκριλ και ψήνετε γυρίζοντας τα μία φορά μέχρι να μαλακώσουν για περίπου 5 λεπτά από κάθε πλευρά.
- Αφαιρείτε τα λαχανικά από το γκριλ του φούρνου.
- Στη συνέχεια αλείφετε τα φιλέτα κοτόπουλου με το μείγμα βασιλικού και ελαιόλαδου.
- Πασπαλίζετε με αλάτι και πιπέρι. Ψήνετε το κοτόπουλο για περίπου 6-8 λεπτά από κάθε πλευρά.
- Σερβίρετε τα φιλέτα κοτόπουλο με τα λαχανικά.