Υλικά

  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 3 κολοκυθάκια κομμένο σε κύβους
  • 3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο ​​βασιλικό
  • 4 ντομάτες κομμένες σε κύβους
  • 1 ματσάκι ψιλοκομμένη φρέσκια ​​μαντζουράνα
  • 1 μέτριο κόκκινο κρεμμύδι κομμένο σε κύβους
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 4 φιλέτα στήθος κοτόπουλου καθαρισμένα
  • ελαιόλαδο
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κύβους
  • 2 μελιτζάνες κομμένες σε κύβους
  • 1 κουταλιά της σούπας κόκκινο ξίδι από κρασί

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στο γκριλ σε μέτρια προς υψηλή εστία.
  2. Σε ένα μπολ ανακατεύετε λάδι, βασιλικό, μαντζουράνα και αλάτι.
  3. Ρίχνετε τις πιπεριές, τις μελιτζάνες, τα κολοκυθάκια, τις ντομάτες, το κρεμμύδι σε ένα μεγάλο ταψί και λαδώνετε.
  4. Βάζετε τα λαχανικά στο γκριλ και ψήνετε γυρίζοντας τα μία φορά μέχρι να μαλακώσουν για περίπου 5 λεπτά από κάθε πλευρά.
  5. Αφαιρείτε τα λαχανικά από το γκριλ του φούρνου.
  6. Στη συνέχεια αλείφετε τα φιλέτα κοτόπουλου με το μείγμα βασιλικού και ελαιόλαδου.
  7. Πασπαλίζετε με αλάτι και πιπέρι. Ψήνετε το κοτόπουλο για περίπου 6-8 λεπτά από κάθε πλευρά.
  8. Σερβίρετε τα φιλέτα κοτόπουλο με τα λαχανικά.