Υλικά

  • 6-8 καρδιές αγκινάρας καθαρισμένες
  • 1/4 φλιτζανιού γλυκά αρακά, κατεψυγμένο
  • 1 μικρό καρότο, ξεφλουδισμένο, κομμένο σε κύβους
  • 1 μικρή πατάτα, αποφλοιωμένες, κομμένες σε κύβους
  • 50 ml + 25 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
  • 1 φλιτζάνι νερό
  • αλάτι
  • Φρέσκο μαϊντανό ή φρέσκο άνηθο, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

  1. Τοποθετείτε τις αγκινάρες σε ένα μεγάλο ρηχό ταψί.
  2. Ρίχνετε τα λαχανικά μέσα στις αγκινάρες. Προσθέτετε 50 ml ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, τη ζάχαρη και το αλάτι.
  3. Καλύπτετε με αλουμινόχαρτο και ψήνετε για περίπου 15-20 λεπτά στους 180 βαθμούς.
  4. Αφήνετε το πιάτο να κρυώσει πρώτα. Στη συνέχεια, τοποθετείτε τις αγκινάρες σε ένα πιάτο σερβιρίσματος.
  5. Περιχύνετε 25 ml ελαιόλαδο και γαρνίρετε με μαϊντανό και άνηθο.