Υλικά
- 6-8 καρδιές αγκινάρας καθαρισμένες
- 1/4 φλιτζανιού γλυκά αρακά, κατεψυγμένο
- 1 μικρό καρότο, ξεφλουδισμένο, κομμένο σε κύβους
- 1 μικρή πατάτα, αποφλοιωμένες, κομμένες σε κύβους
- 50 ml + 25 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
- 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
- 1 φλιτζάνι νερό
- αλάτι
- Φρέσκο μαϊντανό ή φρέσκο άνηθο, ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
- Τοποθετείτε τις αγκινάρες σε ένα μεγάλο ρηχό ταψί.
- Ρίχνετε τα λαχανικά μέσα στις αγκινάρες. Προσθέτετε 50 ml ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, τη ζάχαρη και το αλάτι.
- Καλύπτετε με αλουμινόχαρτο και ψήνετε για περίπου 15-20 λεπτά στους 180 βαθμούς.
- Αφήνετε το πιάτο να κρυώσει πρώτα. Στη συνέχεια, τοποθετείτε τις αγκινάρες σε ένα πιάτο σερβιρίσματος.
- Περιχύνετε 25 ml ελαιόλαδο και γαρνίρετε με μαϊντανό και άνηθο.