Υλικά

  • 6 ντομάτες καθαρισμένες από την ψίχα
  • 1 καρότο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο
  • χυμό από ½ λεμόνι
  • 1 κουταλιά του γλυκού μουστάρδα
  • αλάτι, πιπέρι
  • 2 κονσέρβες τόνο σουρωμένο
  • 10 καρδιές αγκινάρες συντηρημένες στο λάδι
  • 10 φιλέτα αντσούγιες λαδιού
  • ελιές καθαρισμένες
  • 1 μεγάλο ματσάκι φρέσκο μπρόκολο, κομμένο σε μπουκετάκια
  • 1 κονσέρβα φασόλια στραγγισμένα

Εκτέλεση

  1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζετε νερό. Ρίχνετε για 3 λεπτά το μπρόκολο και το ζεματάτε, στραγγίζετε και αφήνετε στην άκρη.
  2. Τρίβετε το καρότο στον τρίφτη και τα βάζετε σε μια μεγάλη σαλατιέρα.
  3. Ρίχνετε τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια, τον τόνο κομμένο σε χοντρά κομμάτια, τις καρδιές της αγκινάρας σουρωμένες στη μέση, το μπρόκολο κομμένο σε κύβους και τα φασόλια.
  4. Περιχύνετε με την έτοιμη σάλτσα, ανακατεύετε και μετά βάζετε τις αντσούγιες τυλιγμένες σε ρολάκια, καθώς και τις ελιές καθαρισμένες.
  5. Στη συνέχεια ανοίγετε τα καπάκια της ντομάτας και τις αδειάζετε με ένα κουταλάκι.
  6. Έπειτα τις γεμίζετε με τονοσαλάτα και ψήνετε για 5 λεπτά στο φούρνο στους 200 βαθμούς με αντιστάσεις.