Υλικά
- 6 ντομάτες καθαρισμένες από την ψίχα
- 1 καρότο
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1 φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο
- χυμό από ½ λεμόνι
- 1 κουταλιά του γλυκού μουστάρδα
- αλάτι, πιπέρι
- 2 κονσέρβες τόνο σουρωμένο
- 10 καρδιές αγκινάρες συντηρημένες στο λάδι
- 10 φιλέτα αντσούγιες λαδιού
- ελιές καθαρισμένες
- 1 μεγάλο ματσάκι φρέσκο μπρόκολο, κομμένο σε μπουκετάκια
- 1 κονσέρβα φασόλια στραγγισμένα
Εκτέλεση
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζετε νερό. Ρίχνετε για 3 λεπτά το μπρόκολο και το ζεματάτε, στραγγίζετε και αφήνετε στην άκρη.
- Τρίβετε το καρότο στον τρίφτη και τα βάζετε σε μια μεγάλη σαλατιέρα.
- Ρίχνετε τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια, τον τόνο κομμένο σε χοντρά κομμάτια, τις καρδιές της αγκινάρας σουρωμένες στη μέση, το μπρόκολο κομμένο σε κύβους και τα φασόλια.
- Περιχύνετε με την έτοιμη σάλτσα, ανακατεύετε και μετά βάζετε τις αντσούγιες τυλιγμένες σε ρολάκια, καθώς και τις ελιές καθαρισμένες.
- Στη συνέχεια ανοίγετε τα καπάκια της ντομάτας και τις αδειάζετε με ένα κουταλάκι.
- Έπειτα τις γεμίζετε με τονοσαλάτα και ψήνετε για 5 λεπτά στο φούρνο στους 200 βαθμούς με αντιστάσεις.