Υλικά
- 4 αυγά
- 1 πρέζα αλάτι
- 250 γραμμάρια ανθότυρο
- 200 ml κρέμα γάλακτος
- 300 γραμμάρια ζάχαρη
- 4 λεμόνια
- 1 κουταλιά του γλυκού βούτυρο
- ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
Εκτέλεση
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 140 βαθμούς. Ξύνετε 2 λεμόνια και παίρνετε το ξύσμα τους.
- Στη συνέχεια ρίχνετε το ανθότυρο σε ένα μπολ και το δουλεύετε μέχρι να αποκτήσει λεία υφή.
- Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος, το ξύσμα λεμονιού και χτυπάτε το μείγμα με το σύρμα.
- Χτυπάτε τους κρόκους με 150 γραμμάρια ζάχαρη μέχρι να φουσκώσουν.
- Έπειτα ανακατεύετε τους κρόκους με το μείγμα τυριού.
- Χτυπάτε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα με το αλάτι και προσθέτετε προσεκτικά στο τελευταίο μείγμα.
- Αλείφετε με βούτυρο ένα πυρίμαχο σκεύος διαμέτρου 24 εκ., ρίχνετε την κρέμα και ψήνετε στο φούρνο για 50 λεπτά.
- Κόβετε το υπόλοιπο λεμόνι σε πολύ λεπτές ροδέλες.
- Ρίχνετε την υπόλοιπη ζάχαρη και 130 ml νερό σ’ ένα μικρό τηγάνι και όταν το σιρόπι βράσει, βάζετε μέσα τις φέτες λεμονιού και βράζετε για 10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
- Στραγγίζετε τις ροδέλες.
- Πασπαλίζετε το χλιαρό γλυκό με ζάχαρη άχνη και γαρνίρετε με τις φέτες λεμονιού.