Υλικά

  • 4 αυγά
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 250 γραμμάρια ανθότυρο
  • 200 ml κρέμα γάλακτος
  • 300 γραμμάρια ζάχαρη
  • 4 λεμόνια
  • 1 κουταλιά του γλυκού βούτυρο
  • ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 140 βαθμούς. Ξύνετε 2 λεμόνια και παίρνετε το ξύσμα τους.
  2. Στη συνέχεια ρίχνετε το ανθότυρο σε ένα μπολ και το δουλεύετε μέχρι να αποκτήσει λεία υφή.
  3. Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος, το ξύσμα λεμονιού και χτυπάτε το μείγμα με το σύρμα.
  4. Χτυπάτε τους κρόκους με 150 γραμμάρια ζάχαρη μέχρι να φουσκώσουν.
  5. Έπειτα ανακατεύετε τους κρόκους με το μείγμα τυριού.
  6. Χτυπάτε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα με το αλάτι και προσθέτετε προσεκτικά στο τελευταίο μείγμα.
  7. Αλείφετε με βούτυρο ένα πυρίμαχο σκεύος διαμέτρου 24 εκ., ρίχνετε την κρέμα και ψήνετε στο φούρνο για 50 λεπτά.
  8. Κόβετε το υπόλοιπο λεμόνι σε πολύ λεπτές ροδέλες.
  9. Ρίχνετε την υπόλοιπη ζάχαρη και 130 ml νερό σ’ ένα μικρό τηγάνι και όταν το σιρόπι βράσει, βάζετε μέσα τις φέτες λεμονιού και βράζετε για 10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
  10. Στραγγίζετε τις ροδέλες.
  11. Πασπαλίζετε το χλιαρό γλυκό με ζάχαρη άχνη και γαρνίρετε με τις φέτες λεμονιού.