Υλικά
- 2 πράσα
- 1 ποτήρι νερό
- 2 αβγά
- 250 γραμμάρια αλεύρι
- 300 γραμμάρια τριμμένη φέτα
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 κουταλιά του γλυκού σόδα
- κύμινο
- αλάτι
- πιπέρι
- 200 γραμμάρια τριμμένο μανούρι
Εκτέλεση
- Βάζετε το νερό σε μια κατσαρόλα να βράσει και στη συνέχεια ψιλοκόβετε τα πράσα και τα ζεματάτε στο βραστό νερό για 4-5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
- Σε ένα μπολ φτιάχνετε το κουρκούτι. Ρίχνετε τη φέτα στο αλεύρι, το κρεμμύδι, λίγο πιπέρι, αλάτι, κύμινο, προσθέτετε τα δύο αβγά και μια πρέζα σόδα.
- Κατόπιν ανακατεύετε καλά με ξύλινο κουτάλι, μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
- Βγάζετε τα πράσα από τη κατσαρόλα, τα στραγγίζετε από το ζουμί τους, τα αφήνετε 5 λεπτά να κρυώσουν και τα βουτάτε στο κουρκούτι.
- Σ’ ένα τηγάνι ζεσταίνετε αρκετό λάδι για να τηγανίσετε τις τηγανίτες.
- Πετάτε στο καυτό λάδι κουταλιές κουρκούτι και αφήνετε να τηγανιστεί και από τις δύο πλευρές για περίπου 5 λεπτά.
- Τους στραγγίζετε σε χαρτί κουζίνας και τους σερβίρετε ζεστούς πασπαλισμένους προαιρετικά με μανούρι.