Υλικά

  • 330 γραμμάρια πράσα κομμένα σε φέτες
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
  • 100 γραμμάρια κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 80 γραμμάρια μπέικον ψιλοκομμένο σε καρέ
  • 130 γραμμάρια τριμμένο ελβετικό τυρί
  • 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι
  • 200ml γάλα
  • 2 αυγά
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
  • 1 στρογγυλή ζύμη για τάρτες (32 εκατοστά)
  • Αλατοπίπερο

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220° C. Κόβετε τα πράσα σε φέτες πάχους μισού εκατοστού.
  2. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε το βούτυρο και ρίχνετε τα πράσα μαζί με αλάτι και πιπέρι.
  3. Μαγειρεύετε μέχρι να μαλακώσουν και ταυτόχρονα ψιλοκόβετε σε καρέ το μπέικον.
  4. Στη συνέχεια ρίχνετε το μπέικον μέσα στο τηγάνι με τα πράσα και συνεχίζετε το ανακάτεμα για 10 λεπτά ακόμη.
  5. Σε ένα μπολ ανακατεύετε το γάλα με την κρέμα γάλακτος, τα αυγά, το αλεύρι και λίγο μοσχοκάρυδο.
  6. Τοποθετείτε τη ζύμη για τάρτα σε ένα στρογγυλό ταψί διαμέτρου 28 εκ. Τρυπάτε όλη την επιφάνεια της ζύμης με ένα πιρούνι και αφήνετε στην άκρη.
  7. Στη συνέχεια ρίχνετε το μείγμα με τα πράσα μέσα στην τάρτα, συμπληρώνετε με το τυρί τριμμένο και τέλος ρίχνετε το μείγμα με το γάλα και αυγά.
  8. Πασπαλίζετε με λίγο πιπέρι από πάνω, τοποθετείτε την τάρτα στο κάτω μέρος του φούρνου και ψήνετε για 30-35 λεπτά.