Υλικά
- 330 γραμμάρια πράσα κομμένα σε φέτες
- 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
- 100 γραμμάρια κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
- 80 γραμμάρια μπέικον ψιλοκομμένο σε καρέ
- 130 γραμμάρια τριμμένο ελβετικό τυρί
- 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι
- 200ml γάλα
- 2 αυγά
- 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
- 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
- 1 στρογγυλή ζύμη για τάρτες (32 εκατοστά)
- Αλατοπίπερο
Εκτέλεση
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220° C. Κόβετε τα πράσα σε φέτες πάχους μισού εκατοστού.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε το βούτυρο και ρίχνετε τα πράσα μαζί με αλάτι και πιπέρι.
- Μαγειρεύετε μέχρι να μαλακώσουν και ταυτόχρονα ψιλοκόβετε σε καρέ το μπέικον.
- Στη συνέχεια ρίχνετε το μπέικον μέσα στο τηγάνι με τα πράσα και συνεχίζετε το ανακάτεμα για 10 λεπτά ακόμη.
- Σε ένα μπολ ανακατεύετε το γάλα με την κρέμα γάλακτος, τα αυγά, το αλεύρι και λίγο μοσχοκάρυδο.
- Τοποθετείτε τη ζύμη για τάρτα σε ένα στρογγυλό ταψί διαμέτρου 28 εκ. Τρυπάτε όλη την επιφάνεια της ζύμης με ένα πιρούνι και αφήνετε στην άκρη.
- Στη συνέχεια ρίχνετε το μείγμα με τα πράσα μέσα στην τάρτα, συμπληρώνετε με το τυρί τριμμένο και τέλος ρίχνετε το μείγμα με το γάλα και αυγά.
- Πασπαλίζετε με λίγο πιπέρι από πάνω, τοποθετείτε την τάρτα στο κάτω μέρος του φούρνου και ψήνετε για 30-35 λεπτά.