Υλικά
- 200 γραμμάρια ρύζι
- 1½ φλιτζάνι τσαγιού νερό
- 1 λίτρο κρύο γάλα
- 2 κουταλιές της σούπας νισεστέ
- 100 γραμμάρια ζάχαρη
- λίγη μαστίχα
- 2 κρόκους αυγών
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα βράζετε το νερό και ρίχνετε μέσα το ρύζι για περίπου 15 λεπτά.
- Αφού τραβήξει καλά τα υγρά του, το ανακατεύετε με το γάλα και προσθέτετε το νισεστέ διαλυμένο σε κρύο νερό και τη μαστίχα.
- Προσθέτετε και τη ζάχαρη και τα αφήνετε να βράσουν για 2΄-3΄ ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα.
- Χτυπάτε τους κρόκους των αυγών με 2-3 κουταλιές κρύο γάλα.
- Χλιαίνετε το μείγμα προσθέτοντας σιγά σιγά λίγο ρυζόγαλο και στη συνέχεια το ενσωματώνετε στο υπόλοιπο μείγμα.
- Αδειάζετε το ρυζόγαλο σε ένα πυρίμαχο σκεύος, τοποθετημένο σε ταψί με κρύο νερό.
- Το βάζετε στο πυρωμένο γκριλ μέχρι να σχηματιστεί μια πολύ σκούρα κρούστα από πάνω (προσοχή να μην καεί).
- Σερβίρετε το ρυζόγαλο κρύο και αν θέλετε πασπαλίζετε με κανέλα.