Υλικά

  • 200 γραμμάρια ρύζι
  • 1½ φλιτζάνι τσαγιού νερό
  • 1 λίτρο κρύο γάλα
  • 2 κουταλιές της σούπας νισεστέ
  • 100 γραμμάρια ζάχαρη
  • λίγη μαστίχα
  • 2 κρόκους αυγών

Εκτέλεση

  1. Σε μια κατσαρόλα βράζετε το νερό και ρίχνετε μέσα το ρύζι για περίπου 15 λεπτά.
  2. Αφού τραβήξει καλά τα υγρά του, το ανακατεύετε με το γάλα και προσθέτετε το νισεστέ διαλυμένο σε κρύο νερό και τη μαστίχα.
  3. Προσθέτετε και τη ζάχαρη και τα αφήνετε να βράσουν για 2΄-3΄ ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα.
  4. Χτυπάτε τους κρόκους των αυγών με 2-3 κουταλιές κρύο γάλα.
  5. Χλιαίνετε το μείγμα προσθέτοντας σιγά σιγά λίγο ρυζόγαλο και στη συνέχεια το ενσωματώνετε στο υπόλοιπο μείγμα.
  6. Αδειάζετε το ρυζόγαλο σε ένα πυρίμαχο σκεύος, τοποθετημένο σε ταψί με κρύο νερό.
  7. Το βάζετε στο πυρωμένο γκριλ μέχρι να σχηματιστεί μια πολύ σκούρα κρούστα από πάνω (προσοχή να μην καεί).
  8. Σερβίρετε το ρυζόγαλο κρύο και αν θέλετε πασπαλίζετε με κανέλα.