Υλικά
- 1/4 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 6 αυγά χωριστά κρόκους με ασπράδια
- 1/4 φλιτζάνι κακάο
- 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
- 1/3 φλιτζάνι ζάχαρη
- 200 γραμμάρια κουβερτούρα
- Λαδόκολλα
Εκτέλεση
- Αρχικά βάζετε σε μπεν μαρί 200 γραμμάρια κουβερτούρα, 2 κουταλιές νερό και 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο και λιώνετε την κουβερτούρα.
- Χτυπάτε τους κρόκους των αυγών με τη μισή ποσότητα ζάχαρης μέχρι να σχηματιστεί ένα αφράτο μείγμα.
- Χτυπάτε τα ασπράδια των αυγών με την υπόλοιπη ζάχαρη σε σφικτή μαρέγκα.
- Στη συνέχεια ρίχνετε στη σοκολάτα 1/4 φλιτζάνι αλεύρι και το μείγμα από τους κρόκους. Ανακατεύετε καλά και μετά ενώνετε το μείγμα με τη μαρέγκα με κυκλικές κινήσεις.
- Πασπαλίζετε με το κακάο ένα φύλλο λαδόκολλα.
- Βάζετε τη λαδόκολλα σε ένα ταψί και ανοίγετε το φούρνο ώστε να προθερμανθεί.
- Απλώνετε το μείγμα στο ταψί και ψήνετε στους 200 βαθμούς για 10 λεπτά.
- Όταν είναι έτοιμο το παντεσπάνι, αφαιρείτε το από το φούρνο και το γυρίζετε ανάποδα.
- Ακουμπάτε τον κορμό πάνω στη λαδόκολλα με το κακάο.
- Αφαιρείτε προσεκτικά τη λαδόκολλα.
- Τυλίγετε ώστε να σχηματιστεί ένα ρολό και το αφήνετε λίγο στην άκρη για να κρυώσει.