Υλικά
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 3 κουταλιές ελαιόλαδο για μέσα
- ελαιόλαδο για το τηγάνι
- πιπέρι
- ελάχιστο ως καθόλου αλάτι
- αλεύρι για το αλεύρωμα της κροκέτας
- 600 γραμμάρια παστό μπακαλιάρο ξαλμυρισμένο
- 4 πατάτες βρασμένες μέτριες
- 6-7 φιλαράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
- Από το βράδυ ξαλμυρίζετε το μπακαλιάρο αλλάζοντας 2-3 φορές κατά διαστήματα το νερό ή αγοράζετε έτοιμο ξαλμυρισμένο.
- Σε μια κατσαρόλα βράζετε τις πατάτες, τις ξεφλουδίζετε και με ένα πιρούνι τις κάνετε πουρέ και τις βάζετε σε ένα μπολ.
- Προσθέτετε το μπακαλιάρο που τον κόβετε με το χέρι σε μικρά κομματάκια, το μαϊντανό, το κρεμμύδι, το αλατοπίπερο και το λάδι και όλα αυτά τα ζυμώνετε να γίνουν ένα μείγμα.
- Τα πλάθετε σε κεφτέδες όπως τα σουτζουκάκια τα αλευρώνετε και τηγανίζετε για 3 με 4 λεπτά από κάθε πλευρά και είναι έτοιμα.