Υλικά

  • 1 ώριμο αβοκάντο
  • 1 πορτοκάλι
  • 1 μαρούλι
  • Λίγη ρόκα
  • 1 καρότο τριμμένο
  • 1 αγγούρι
  • 1 κουταλιά της σούπας άσπρο ξύδι
  • 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  1. Ξεφλουδίζετε το πορτοκάλι, το στύβετε και χρησιμοποιείτε 2 κουταλιές της σούπας για τη βινεγκρέτ.
  2. Αναμειγνύετε το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα και το χυμό πορτοκάλι.
  3. Προσθέτετε αλάτι και πιπέρι και ανακινείτε καλά σε ένα βαζάκι ώστε να αναμιχθούν τα υλικά.
  4. Τοποθετείτε τα φύλλα του μαρουλιού, τη ρόκα, το καρότο, το κομμένο αγγούρι και το αβοκάντο σε ένα μεγάλο μπολ.
  5. Προσθέτετε τη βινεγκρέτ πορτοκαλιού και ανακατεύετε.