Υλικά
- 1 ώριμο αβοκάντο
- 1 πορτοκάλι
- 1 μαρούλι
- Λίγη ρόκα
- 1 καρότο τριμμένο
- 1 αγγούρι
- 1 κουταλιά της σούπας άσπρο ξύδι
- 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Ξεφλουδίζετε το πορτοκάλι, το στύβετε και χρησιμοποιείτε 2 κουταλιές της σούπας για τη βινεγκρέτ.
- Αναμειγνύετε το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα και το χυμό πορτοκάλι.
- Προσθέτετε αλάτι και πιπέρι και ανακινείτε καλά σε ένα βαζάκι ώστε να αναμιχθούν τα υλικά.
- Τοποθετείτε τα φύλλα του μαρουλιού, τη ρόκα, το καρότο, το κομμένο αγγούρι και το αβοκάντο σε ένα μεγάλο μπολ.
- Προσθέτετε τη βινεγκρέτ πορτοκαλιού και ανακατεύετε.