Υλικά

  • 1 1/2 φλιτζάνια μέτρια καυτερή σάλτσα της επιλογής σας
  • 1/2 φλιτζάνι ξινόγαλα
  • 1/2 κουταλάκι σκόνη σκόρδου
  • 3 κιλά φτερούγες κοτόπουλου, που χωρίζονται σε 2 κομμάτια
  • 4 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο λιωμένο
  • Μπλε τυρί σάλτσα (προαιρετικά) για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  1. Τοποθετείτε την καυτή σάλτσα, το ξινόγαλα και το σκόρδο σε σκόνη σε μια μεγάλη σφραγισμένη πλαστική σακούλα και ανακατεύετε μέχρι να γίνει λείο μείγμα.
  2. Προσθέτετε τις φτερούγες μέσα στο μείγμα της σακούλας. Σφραγίζετε τη σακούλα, πιέζοντας για να φύγει ο περιττός αέρας.
  3. Τη βάζετε στο ψυγείο, γυρίζοντας τη σακούλα κατά διαστήματα, για τουλάχιστον 2 ώρες, μέχρι και 12 ώρες.
  4. Βάζετε το γκριλ σε υψηλή θερμοκρασία με τη σχάρα στη μέση του φούρνου.
  5. Καλύπτετε ένα ταψί με αλουμινόχαρτο και το τοποθετείτε κάτω από το τη σχάρα του γκριλ για να μαζεύει τα υγρά.
  6. Βγάζετε τις φτερούγες από τη μαρινάδα, πετώντας τα περίσσεια υγρά και τις τοποθετείτε πάνω στη σχάρα.
  7. Ψήνετε σε υψηλή θερμοκρασία στο γκριλ για 12 λεπτά και στη συνέχεια βγάζετε από το φούρνο και τις γυρίζετε με λαβίδες για να ψηθεί και η κάτω πλευρά.
  8. Βάζετε ξανά τις φτερούγες στο φούρνο και συνεχίζεται το ψήσιμο για άλλα 12 λεπτά το πολύ.
  9. Σερβίρετε αν θέλετε με μπλε τυρί.