Υλικά
- 1 1/2 φλιτζάνια μέτρια καυτερή σάλτσα της επιλογής σας
- 1/2 φλιτζάνι ξινόγαλα
- 1/2 κουταλάκι σκόνη σκόρδου
- 3 κιλά φτερούγες κοτόπουλου, που χωρίζονται σε 2 κομμάτια
- 4 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο λιωμένο
- Μπλε τυρί σάλτσα (προαιρετικά) για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Τοποθετείτε την καυτή σάλτσα, το ξινόγαλα και το σκόρδο σε σκόνη σε μια μεγάλη σφραγισμένη πλαστική σακούλα και ανακατεύετε μέχρι να γίνει λείο μείγμα.
- Προσθέτετε τις φτερούγες μέσα στο μείγμα της σακούλας. Σφραγίζετε τη σακούλα, πιέζοντας για να φύγει ο περιττός αέρας.
- Τη βάζετε στο ψυγείο, γυρίζοντας τη σακούλα κατά διαστήματα, για τουλάχιστον 2 ώρες, μέχρι και 12 ώρες.
- Βάζετε το γκριλ σε υψηλή θερμοκρασία με τη σχάρα στη μέση του φούρνου.
- Καλύπτετε ένα ταψί με αλουμινόχαρτο και το τοποθετείτε κάτω από το τη σχάρα του γκριλ για να μαζεύει τα υγρά.
- Βγάζετε τις φτερούγες από τη μαρινάδα, πετώντας τα περίσσεια υγρά και τις τοποθετείτε πάνω στη σχάρα.
- Ψήνετε σε υψηλή θερμοκρασία στο γκριλ για 12 λεπτά και στη συνέχεια βγάζετε από το φούρνο και τις γυρίζετε με λαβίδες για να ψηθεί και η κάτω πλευρά.
- Βάζετε ξανά τις φτερούγες στο φούρνο και συνεχίζεται το ψήσιμο για άλλα 12 λεπτά το πολύ.
- Σερβίρετε αν θέλετε με μπλε τυρί.