Υλικά

  • 4 μανιτάρια (λευκά) κομμένα σε φέτες
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ελιές ψιλοκομμένες
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 1 κρεμμύδι ξερό, κομμένο σε φέτες
  • 1 συσκευασία ζύμη πίτσας εμπορίου ή σπιτική ζύμη πίτσας
  • 1 κούπα τσαγιού σάλτσα για πίτσα
  • 125 γραμμάρια μοτσαρέλα
  • 1½ φλιτζάνι τσαγιού κύβους φέτας

Εκτέλεση

  1. Στο πάγκο της κουζίνας ανοίγετε τη ζύμη πίτσας σε λεπτό φύλλο 35 εκ., πάχους 0,5 εκ.
  2. Την απλώνετε σε λαμαρίνα ή ταψάκι. Προαιρετικά, πασπαλίζετε το ταψάκι με λίγο καλαμποκάλευρο για πιο τραγανό αποτέλεσμα.
  3. Απλώνετε τη σάλτσα για πίτσα στη ζύμη αφήνοντας κενό 1 εκ. γύρω – γύρω. Πασπαλίζετε τα τυριά, αφού έχετε κόψει τη μοτσαρέλα σε φέτες.
  4. Βάζετε στη πίτσα τα μανιτάρια και τις ελιές και στη συνέχεια τις ροδέλες κρεμμυδιού και την πιπεριά.
  5. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις στην τελευταία σχάρα του φούρνου για 45 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει η πίτσα.