Υλικά

  • 6 μελιτζάνες χαραγμένες κατά μήκος
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα φέτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 μεγάλες ντομάτες κομμένες μεγάλους κύβους
  • 1 κουταλιά σούπας πελτέ τομάτας
  • 1 φλιτζάνι καπνιστό παρμεζάνα τριμμένη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση

  1. Τηγανίζετε τις μελιτζάνες να μαλακώσουν και τις αφήνετε στο τρυπητό να στραγγίζουν.
  2. Αδειάζετε το λάδι και αφήνετε λίγο στο τηγάνι για να σοτάρετε τα κρεμμύδια μέχρι να μαραθούν.
  3. Ρίχνετε το σκόρδο, τις τομάτες, αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο και ξαναβάζετε τις μελιτζάνες στο τηγάνι, να μαγειρευτούν μαζί με τα υπόλοιπα μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  4. Ρίχνετε το τυρί να βουλιάξει λίγο στη σάλτσα και το βάζετε για λίγα λεπτά στο φούρνο, όπου έχετε ανάψει το γκριλ για να πάρει χρώμα.
  5. Πασπαλίζετε με πάπρικα και μαϊντανό και σερβίρετε.