Υλικά

  • 500 γραμμάρια κολοκυθάκια
  • 200 γραμμάρια τυρί κρέμα
  • 500 ml γάλα
  • ½ φλιτζάνι αλεύρι
  • 200 γραμμάρια ανάμεικτα τριμμένα κίτρινα τυριά
  • 3 αυγά
  • 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
  • λίγο φρέσκο δεντρολίβανο
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζετε τα κολοκυθάκια και τα τρίβετε στη χοντρή πλευρά του τρίφτη.
  2. Τέλος, τα αλατίζετε και τα πασπαλίζετε με αλεύρι.
  3. Χρησιμοποιώντας ένα πινέλο, αλείφετε με ελαιόλαδο το εσωτερικό ενός ταψιού.
  4. Μέσα σε αυτό, τοποθετείτε τα κολοκυθάκια. Αμέσως μετά τα πασπαλίζετε με το σκόρδο.
  5. Βάζετε τα κολοκυθάκια στο φούρνο να ψηθούν στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά.
  6. Μόλις ψηθούν, βγάζετε από το φούρνο και τα ανακατεύετε με τα τριμμένα τυριά και το δεντρολίβανο.
  7. Σε ένα μπολ ή σε ένα βαθύ πιάτο χτυπάτε τα αυγά.
  8. Στη συνέχεια, ανακατεύετε τα αυγά με το τυρί κρέμα και το γάλα.
  9. Αλατοπιπερώνετε το μείγμα αυτό και το ενώνετε με τα κολοκυθάκια.
  10. Αδειάζετε το μείγμα μαζί με τα κολοκυθάκια σε ένα πυρίμαχος σκεύος και ψήνετε στους 180 βαθμούς για 25-30 λεπτά.