Υλικά

  • 1 κούπα χυμό πορτοκάλι
  • 1 κούπα σπορέλαιο
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1/4 κουταλιά γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουταλιά της σούπας κοφτή κανέλα
  • 1 κουταλιά του γλυκού γαρύφαλλο
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • 1 κουταλιά της σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
  • Μισό φλιτζάνι του καφέ κονιάκ
  • Μια πρέζα αλάτι
  • 2 κούπες ψιλοκομμένα μήλα
  • 1 ½ κούπας σταφίδα ξανθή

Εκτέλεση

  1. Ρίχνετε όλα τα υλικά σε μια λεκάνη, εκτός από το αλεύρι, το μπέικιν τις σταφίδες και τα μήλα και χτυπάτε με το σύρμα ή μίξερ χειρός για λίγο να λιώσει η ζάχαρη.
  2. Προσθέτετε τo αλεύρι και ανακατεύετε με μια σπάτουλα ή με το μίξερ.
  3. Ρίχνετε και τις σταφίδες μαζί με τα μήλα και ανακατεύετε να πάνε παντού.
  4. Σε ταψάκι για κεκάκια βάζετε χάρτινες θήκες και γεμίζετε ¾ της κάθε υποδοχής.
  5. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 για 25 λεπτά περίπου.
  6. Συνοδέψτε τα ιδανικά με παγωτό μόκα – κακάο.