Υλικά
- 1 κούπα χυμό πορτοκάλι
- 1 κούπα σπορέλαιο
- 1 κούπα ζάχαρη
- 2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1/4 κουταλιά γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1 κουταλιά της σούπας κοφτή κανέλα
- 1 κουταλιά του γλυκού γαρύφαλλο
- 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
- 1 κουταλιά της σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
- Μισό φλιτζάνι του καφέ κονιάκ
- Μια πρέζα αλάτι
- 2 κούπες ψιλοκομμένα μήλα
- 1 ½ κούπας σταφίδα ξανθή
Εκτέλεση
- Ρίχνετε όλα τα υλικά σε μια λεκάνη, εκτός από το αλεύρι, το μπέικιν τις σταφίδες και τα μήλα και χτυπάτε με το σύρμα ή μίξερ χειρός για λίγο να λιώσει η ζάχαρη.
- Προσθέτετε τo αλεύρι και ανακατεύετε με μια σπάτουλα ή με το μίξερ.
- Ρίχνετε και τις σταφίδες μαζί με τα μήλα και ανακατεύετε να πάνε παντού.
- Σε ταψάκι για κεκάκια βάζετε χάρτινες θήκες και γεμίζετε ¾ της κάθε υποδοχής.
- Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 για 25 λεπτά περίπου.
- Συνοδέψτε τα ιδανικά με παγωτό μόκα – κακάο.