Υλικά
- 1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
- 1/2 ματσάκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο στα 4
- 1 κουταλάκι τριμμένο τζίντζερ
- 1 αυγό
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 2 καρότα κομμένα σε κύβους
- ξύσμα από 1 λεμόνι
- 1 ποτηράκι λευκό κρασί
- αλάτι, πιπέρι
- 350 γραμμάρια σφυρίδα
- 1/2 κούπα λάδι
- 3 μέτριες πατάτες μισοβρασμένες, κομμένες σε κύβους
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
- Σοτάρετε το κρεμμύδι, τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο. Ρίχνετε το μισό μαϊντανό, τον άνηθο και τις πατάτες και τα σβήνετε με το κρασί.
- Μόλις εξατμιστεί το κρασί, τα τοποθετείτε, χωρίς το ζουμί, σε αλουμινόχαρτο.
- Βάζετε από πάνω το ψάρι. Ρίχνετε αλάτι, πιπέρι, το ξύσμα από το λεμόνι, το τζίντζερ, το καρότο κομμένο σε κύβους, τον υπόλοιπο μαϊντανό και τον άνηθο.
- Αλείφετε με το αυγό το αλουμινόχαρτο, γύρω από τη γέμιση, για να μην κολλάει.
- Ρίχνετε το λάδι και λίγο κρασί, το κλείνετε και το βάζετε στο φούρνο στο πρόγραμμα με αέρα. Το ψήνετε για μισή ώρα περίπου, στους 200 βαθμούς.