Υλικά
- 1 κιλό στήθος αρνιού
- Σέλινο
- Μαϊντανό
- Φύλλο δάφνης
- Ελάχιστο θυμάρι
- 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
- 3 καρότα κομμένα σε φετάκια
- 2 πράσα κομμένα σε μικρά κομμάτια
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 φλιτζάνι τσαγιού χυμό ντομάτας
- ½ φλιτζάνι τσαγιού κουσκούς
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
- Βάζετε σε μια κατσαρόλα το κρέας και το σκεπάζετε με νερό.
- Όταν αρχίσει να βράζει, το στραγγίζετε.
- Το ξαναβάζετε στην κατσαρόλα με 6 φλιτζάνια τσαγιού νερό και με ένα δεματάκι από αρωματικά χόρτα: Σέλινο, μαϊντανό, φύλλο δάφνης και θυμάρι.
- Το βράζετε μέχρι να μαλακώσει, στη συνέχεια το βγάζετε από το ζωμό του και το στραγγίζετε.
- Σοτάρετε με το βούτυρο τα καρότα, τα πράσα και το κρεμμύδι μέχρι να μαραθούν. Τα σκεπάζετε και αφήνετε να σιγοψηθούν με το βούτυρο για 15 λεπτά.
- Προσθέτετε το ζωμό κρέατος και το χυμό ντομάτας, αλάτι και πιπέρι. Βράζετε τη σούπα για 15 λεπτά.
- Προσθέτετε το κουσκούς και το κρέας, αφού αφαιρέσετε πέτσες και κόκαλα και το κόψετε σε μικρά κομμάτια.
- Αφήνετε τη σούπα να σιγοβράσει για 10 λεπτά ακόμη και σερβίρετε.