Υλικά
- 3 ματσάκια μάραθο
- 1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα σε ροδέλες
- 1 κουταλιά της σούπας ούζο
- 6 κουταλιές της σούπας αλεύρι (κοσκινισμένο)
- 1 -2 κουταλιές του γλυκού αλάτι
- ½ κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 2 κουταλιές της σούπας νερό
- 250 γραμμάρια φέτα θρυμματισμένη
- Προαιρετικά μία χούφτα ανάμικτα μυρωδικά ψιλοκομμένα (μυρώνια, καυκαλίθρες)
- πιπέρι
- Ηλιέλαιο ή Σπορέλαιο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
- Πλένετε και χοντροκόβετε τον μάραθο (εκτός από τα κοτσάνια) και τον ανακατεύετε σε ένα μπολ με τα υπόλοιπα υλικά. Αφήνετε το μείγμα να σταθεί για 15 λεπτά.
- Ζεσταίνετε μπόλικο ηλιέλαιο, παίρνετε δύο κουτάλια της σούπας και ρίχνετε κουταλιές από το μείγμα μας.
- Τηγανίζετε μέχρι να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές.
- Τους στραγγίζετε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τους σερβίρετε ζεστούς.