Υλικά

  • 3-4 κλωνάρια σέλερι
  • 5-6 κλωνάρια μαϊντανό
  • 2 ντομάτες κομμένες σε κύβους
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο
  • 50 γραμμάρια φιστίκια Αιγίνης
  • 50 γραμμάρια φιστίκια κάσιους
  • 50 γραμμάρια κουκουνάρι
  • 1/2 μικρό λάχανο
  • 1/2 μικρό κουνουπίδι
  • 1/2 μικρό μπρόκολο κόκκινο

Εκτέλεση

  1. Πλένετε όλα τα λαχανικά μας και τα κόβετε σε ξύλο κοπής σε λεπτά κομμάτια.
  2. Στη συνέχεια ψιλοκόβετε τα φιστίκια στο μούλτι χωρίς να τα λιώσετε και τα προσθέτετε μαζί με τα κουκουνάρια στο μείγμα των λαχανικών που έχουμε τοποθετήσει σε μια λεκάνη.
  3. Αναμειγνύετε με μια ξύλινη κουτάλα, καλύπτετε τη λεκάνη με μεμβράνη και τοποθετείτε στο ψυγείο.
  4. Πριν σερβίρετε στο τραπέζι προσθέτετε προαιρετικά μείγμα από μαγιονέζα, ένα κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα, ένα κουταλάκι του γλυκού κέτσαπ και βάζετε σε σαλατιέρα.
  5.  Γαρνίρετε με χονδροκομμένα κομμάτια φιστίκι Αιγίνης.
  6. Διαφορετικά προσθέτετε 2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο με 2-3 σταγόνες μπαλσάμικο.