Υλικά
- 3-4 κλωνάρια σέλερι
- 5-6 κλωνάρια μαϊντανό
- 2 ντομάτες κομμένες σε κύβους
- 1-2 σκελίδες σκόρδο
- 50 γραμμάρια φιστίκια Αιγίνης
- 50 γραμμάρια φιστίκια κάσιους
- 50 γραμμάρια κουκουνάρι
- 1/2 μικρό λάχανο
- 1/2 μικρό κουνουπίδι
- 1/2 μικρό μπρόκολο κόκκινο
Εκτέλεση
- Πλένετε όλα τα λαχανικά μας και τα κόβετε σε ξύλο κοπής σε λεπτά κομμάτια.
- Στη συνέχεια ψιλοκόβετε τα φιστίκια στο μούλτι χωρίς να τα λιώσετε και τα προσθέτετε μαζί με τα κουκουνάρια στο μείγμα των λαχανικών που έχουμε τοποθετήσει σε μια λεκάνη.
- Αναμειγνύετε με μια ξύλινη κουτάλα, καλύπτετε τη λεκάνη με μεμβράνη και τοποθετείτε στο ψυγείο.
- Πριν σερβίρετε στο τραπέζι προσθέτετε προαιρετικά μείγμα από μαγιονέζα, ένα κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα, ένα κουταλάκι του γλυκού κέτσαπ και βάζετε σε σαλατιέρα.
- Γαρνίρετε με χονδροκομμένα κομμάτια φιστίκι Αιγίνης.
- Διαφορετικά προσθέτετε 2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο με 2-3 σταγόνες μπαλσάμικο.