Υλικά
- 1 συσκευασία ζαχαρούχο γάλα
- 1 σοκολάτα κουβερτούρα σκούρα ή γάλακτος 150 γραμμάρια
- 1 κομμάτι βούτυρο (1 κουταλιά του γλυκού)
- 2 κουταλιές της σούπας κακάο σε σκόνη
- 1 συσκευασία μπισκότα πτι μπερ
- Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ βάζετε το ζαχαρούχο γάλα μαζί με το βούτυρο και τα λιώνετε στον φούρνο μικροκυμάτων για 1, 5 με 2 λεπτά ανάλογα την δύναμη του φούρνου.
- Στη συνέχεια κόβετε την κουβερτούρα σε ψιλά κομμάτια και βγάζετε το ζεστό ζαχαρούχο γάλα από τον φούρνο.
- Με μια σπάτουλα ενώνετε την κουβερτούρα με το ζαχαρούχο, το ξύσμα από 1 πορτοκάλι και όταν λιώσει προσθέτετε και το κακάο.
- Ανακατεύετε απαλά με μια σπάτουλα και προσθέτετε τα μπισκότα χοντρά τριμμένα.
- Ρίχνετε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψί ή με λαδόκολλα καλύτερα για να κόβεται στο τέλος πιο εύκολα.
- Αφήνετε να παγώσει καλά για 3 ώρες και σερβίρετε.