Υλικά
- 1/2 πακέτο φύλλο κανταΐφι
- 1 φλιτζάνι τσαγιού αμύγδαλο χοντροκομμένο
- 100 γραμμάρια βούτυρο
Εκτέλεση
- Ξεμπλέκετε το κανταΐφι και το στρώνετε σε φόρμα που αφαιρείται το στεφάνι, χωρίς να το πατικώσετε υπερβολικά.
- Πασπαλίζετε με το αμύγδαλο και ραντίζετε με το βούτυρο. Ψήνετε στους 150-160 βαθμούς περίπου 30-40 λεπτά.
- Θέλετε να γίνει τραγανό και να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα.
- Όταν το βγάλετε από το φούρνο το αφήνετε στην άκρη να κρυώσει και βάζετε να γίνει το σιρόπι. Το βράζετε να δέσει αρκετά.
- Βγάζετε το στεφάνι από τη φόρμα, αφαιρείτε τον πάτο, ξανακλείνετε το στεφάνι και το βάζετε στην πιατέλα που θα φτιάξετε το γλυκό.
- Βάζετε μέσα τη βάση κανταΐφι που φτιάξατε.
- Ρίχνετε σταδιακά το σιρόπι, να το απορροφά λίγο – λίγο, χωρίς όμως να κολυμπήσει.
- Θέλετε να μείνουν τραγανά σημεία, όχι να μουλιάσει σαν τα σιροπιαστά των ζαχαροπλαστείων.
- Αφήνετε πάλι στην άκρη να τραβήξει και βάζετε να κάνετε την κρέμα. Αν τρέξει σιρόπι στην πιατέλα το σκουπίζετε.
- Λιώνετε τη λευκή σοκολάτα σε μπεν μαρί και προσθέτετε 1 φλιτζάνι τσαγιού από την κρέμα γάλακτος.
- Αναμειγνύετε καλά, κατεβάζετε από τη φωτιά, ρίχνετε τη μουλιασμένη ζελατίνη, ανακατεύετε, ρίχνετε και τη μαστίχα και αφήνετε στην άκρη να πέσει η θερμοκρασία.
- Χτυπάτε το μασκαρπόνε να αφρατέψει και προσθέτετε τη σοκολάτα.
- Τέλος προσθέτετε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σφικτή σαντιγί.
- Στρώνετε την κρέμα πάνω από το κανταΐφι,και την αφήνετε στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί, σχεδόν όλη τη νύχτα.