Υλικά
- 400 γρ. Κοφτό Barilla
- 1.200 γρ. χταπόδι
- 6 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 400 γρ. σάλτσα τομάτας
- 200 ml γλυκό κόκκινο κρασί
- 500 ml ζωμό λαχανικών
- 5-6 κλωναράκια φρέσκια ρίγανη
- 4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Βράζετε το χταπόδι για 12 λεπτά με ένα ποτήρι νερό και στην συνέχεια το σουρώνετε και το κόβετε σε κομμάτια.
- Σοτάρετε το χταπόδι μαζί με το φρέσκο κρεμμυδάκι για 2-3 λεπτά.
- Σβήνετε με το γλυκό κόκκινο κρασί, προσθέτετε την σάλτσα τομάτας, τον ζωμό λαχανικών και τη ρίγανη και ανακατεύετε.
- Τοποθετείτε το περιεχόμενο του τηγανιού σε μία γάστρα, σκεπάζετε και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο κελσίου για 55 με 60 λεπτά.
- Βράζετε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό για 3-4 λεπτά και σουρώνετε.
- Στο τελευταίο 15λεπτό προσθέτετε στο χταπόδι τα μισοβρασμένα ζυμαρικά, ανακατεύετε καλά και το ξαναβάζετε στο φούρνο μέχρι να είναι έτοιμο το Κοφτό.