Υλικά

  • 400 γρ. Κοφτό Barilla
  • 1.200 γρ. χταπόδι
  • 6 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 400 γρ. σάλτσα τομάτας
  • 200 ml γλυκό κόκκινο κρασί
  • 500 ml ζωμό λαχανικών
  • 5-6 κλωναράκια φρέσκια ρίγανη
  • 4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Βράζετε το χταπόδι για 12 λεπτά με ένα ποτήρι νερό και στην συνέχεια το σουρώνετε και το κόβετε σε  κομμάτια.
  2. Σοτάρετε το χταπόδι μαζί με το φρέσκο κρεμμυδάκι για 2-3 λεπτά.
  3. Σβήνετε με το γλυκό κόκκινο κρασί, προσθέτετε την σάλτσα τομάτας, τον ζωμό λαχανικών και τη ρίγανη και ανακατεύετε.
  4. Τοποθετείτε το περιεχόμενο του τηγανιού σε μία γάστρα, σκεπάζετε και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο κελσίου για 55 με 60 λεπτά.
  5. Βράζετε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό για 3-4 λεπτά και σουρώνετε.
  6. Στο τελευταίο 15λεπτό προσθέτετε στο χταπόδι τα μισοβρασμένα ζυμαρικά, ανακατεύετε καλά και το ξαναβάζετε στο φούρνο μέχρι να είναι έτοιμο το Κοφτό.