Υλικά

  • 2 κυδώνια
  • 1/4 φλιτζανιού τσαγιού βούτυρο λιωμένο
  • ½ φλιτζάνι ζάχαρη λευκή
  • 2 γαρύφαλλα
  • 2 φλιτζάνια κόκκινο κρασί
  • 4 κόκκοι μπαχάρι
  • 1 ξύλο κανέλας

Εκτέλεση

  1. Πλένετε τα κυδώνια, τα κόβετε σε τέταρτα και αφαιρείτε τα κουκούτσια τους.
  2. Τα τοποθετείτε σε ένα πυρίμαχο σκεύος.
  3. Ρίχνετε πάνω από τα κυδώνια 2 φλιτζάνια κόκκινο κρασί και προσθέτετε ½ φλιτζάνι μαύρη ζάχαρη, 1 ξύλο κανέλας, 4 κόκκους μπαχάρι και 2 γαρύφαλλα.
  4. Σκεπάζετε το σκεύος με αλουμινόχαρτο και βάζετε τα κυδώνια στο φούρνο να ψηθούν στους 200 βαθμούς για μισή ώρα.
  5. Στα 30 λεπτά, τα βγάζετε από το φούρνο και αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο.
  6. Γυρίζετε τα κυδώνια από την άλλη πλευρά και τα βάζετε να ψηθούν άλλα 20 λεπτά χωρίς αλουμινόχαρτο από πάνω.
  7. Μόλις κρυώσουν τα σερβίρετε αν θέλετε με παγωτό βανίλια.