Υλικά
- 2 κυδώνια
- 1/4 φλιτζανιού τσαγιού βούτυρο λιωμένο
- ½ φλιτζάνι ζάχαρη λευκή
- 2 γαρύφαλλα
- 2 φλιτζάνια κόκκινο κρασί
- 4 κόκκοι μπαχάρι
- 1 ξύλο κανέλας
Εκτέλεση
- Πλένετε τα κυδώνια, τα κόβετε σε τέταρτα και αφαιρείτε τα κουκούτσια τους.
- Τα τοποθετείτε σε ένα πυρίμαχο σκεύος.
- Ρίχνετε πάνω από τα κυδώνια 2 φλιτζάνια κόκκινο κρασί και προσθέτετε ½ φλιτζάνι μαύρη ζάχαρη, 1 ξύλο κανέλας, 4 κόκκους μπαχάρι και 2 γαρύφαλλα.
- Σκεπάζετε το σκεύος με αλουμινόχαρτο και βάζετε τα κυδώνια στο φούρνο να ψηθούν στους 200 βαθμούς για μισή ώρα.
- Στα 30 λεπτά, τα βγάζετε από το φούρνο και αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο.
- Γυρίζετε τα κυδώνια από την άλλη πλευρά και τα βάζετε να ψηθούν άλλα 20 λεπτά χωρίς αλουμινόχαρτο από πάνω.
- Μόλις κρυώσουν τα σερβίρετε αν θέλετε με παγωτό βανίλια.