Υλικά
- 1½ κιλό πιπεριές Φλωρίνης
- 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
- 1 πράσο (μόνο το λευκό μέρος) σε φέτες
- 1 κρεμμύδι σε φέτες
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 λίτρο ζωμό από κοτόπουλο
- 2-3 κλαδάκια ρίγανης φρέσκιας
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Πλένετε τις πιπεριές και τις βάζετε να ψηθούν σε δυνατό φούρνο μέχρι να καψαλιστεί η φλούδα τους.
- Τις βγάζετε από το φούρνο και τις βάζετε σε πλαστική σακούλα. Τις κλείνετε και τις αφήνετε για λίγο να κρυώσουν.
- Αφαιρείτε τη φλούδα, τα κοτσάνια και τους σπόρους και τις κόβετε σε μεγάλα κομμάτια.
- Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το πράσο, το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέτετε τις πιπεριές με τη ρίγανη, τα γυρίζετε για λίγο στην κατσαρόλα και ρίχνετε το ζωμό.
- Αφού η σούπα πάρει μερικές βράσεις την πολτοποιείτε επί τόπου με μπλέντερ.
- Τη ρίχνετε ξανά στην κατσαρόλα, αλατοπιπερώνετε σύμφωνα με τη γεύση σας και την περνάτε από λεπτή σήτα να γίνει εντελώς βελούδινη. Διατηρείτε τη σούπα ζεστή.
- Σε αντικολλητικό τηγάνι ψήνετε το λουκάνικο και βγάζετε τις φετούλες στην άκρη. Στο ίδιο τηγάνι σοτάρετε τις ροδέλες της πιπεριάς και από τις δύο πλευρές.
- Σερβίρετε τη σούπα ζεστή σε πιάτα με μια δυο ροδέλες πιπεριάς, μερικές ροδέλες λουκάνικου και λίγο τρίμμα φέτας.