Υλικά
Έχοντας πειραματιστεί με την ελληνική κουζίνα και όντας λάτρης των αγνών υλικών στις συνταγές μου, αναζητούσα μια πρωτότυπη και γευστική ιδέα που θα «απογείωνε» γαστριμαργικά τα συχνά τραπεζώματα μου. Ήταν μέσα καλοκαιριού και η βόλτα μου στο κέντρο με οδήγησε στο ΙΤ Restaurant στην Σκουφά να… εξετάζω λεπτομερώς τον κατάλογό του. Την προσοχή μου τράβηξε ένα gourmet πιάτο με τον ευφάνταστο τίτλο «Τραχανότο με κολοκυθάκια, ανθότυρο και φυστίκι Αιγίνης». Έτοιμη να ξαφνιάσω τον ουρανίσκο μου, ρώτησα για περαιτέρω λεπτομέρειες και όπως με ενημέρωσαν πρόκειται για την ελληνική εκδοχή του ριζότο.