Υλικά

  • 1 κιλό φλούδες νεράτζι
  • 1 1/2 κιλό ζάχαρη
  • 1 1/2 ποτήρι νερό
  • 1 κουταλιά της σούπας γλυκόζη

Εκτέλεση

  1. Παίρνετε ένα – ένα τα νεράντζια και τα τρίβετε στον τρίφτη.
  2. Τα χαράζετε σε 5 κομμάτια.
  3. Παίρνετε οδοντογλυφίδες και τα τυλίγετε σε καρουλάκια.
  4. Τα ξεπικρίζετε βράζοντας τα 3 φορές και τα στραγγίζετε ρίχνοντάς τα σε κρύο νερό.
  5. Στη συνέχεια τα στύβετε ελαφρώς με το χέρι σας.
  6. Ταυτόχρονα έχετε βράσει το νερό με τη ζάχαρη για 10-15 λεπτά.
  7. Ξαφρίζετε γιατί διαφορετικά το γλυκό σας θα ζαχαρώσει γρήγορα.
  8. Προς το τέλος ρίχνετε μέσα τα μισά νεραντζάκια, τη γλυκόζη αφού πρώτα την έχετε διαλύσει σε λίγο νερό.
  9. Τα αφήνετε να «δέσουν» και αποθηκεύετε το γλυκό σε αποστειρωμένα βάζα.