Υλικά
- 1 κιλό φλούδες νεράτζι
- 1 1/2 κιλό ζάχαρη
- 1 1/2 ποτήρι νερό
- 1 κουταλιά της σούπας γλυκόζη
Εκτέλεση
- Παίρνετε ένα – ένα τα νεράντζια και τα τρίβετε στον τρίφτη.
- Τα χαράζετε σε 5 κομμάτια.
- Παίρνετε οδοντογλυφίδες και τα τυλίγετε σε καρουλάκια.
- Τα ξεπικρίζετε βράζοντας τα 3 φορές και τα στραγγίζετε ρίχνοντάς τα σε κρύο νερό.
- Στη συνέχεια τα στύβετε ελαφρώς με το χέρι σας.
- Ταυτόχρονα έχετε βράσει το νερό με τη ζάχαρη για 10-15 λεπτά.
- Ξαφρίζετε γιατί διαφορετικά το γλυκό σας θα ζαχαρώσει γρήγορα.
- Προς το τέλος ρίχνετε μέσα τα μισά νεραντζάκια, τη γλυκόζη αφού πρώτα την έχετε διαλύσει σε λίγο νερό.
- Τα αφήνετε να «δέσουν» και αποθηκεύετε το γλυκό σε αποστειρωμένα βάζα.