Υλικά
- 500 ml ημίγλυκο κόκκινο κρασί
- 1 λίτρο νερό
- 4 φακελάκια τσάι πράσινο
- 2 ξυλάκι κανέλας
- 6 καρφάκια γαρύφαλλο
- Φλούδα από μισό λεμόνι
- 1 φλιτζάνι σταφίδες
- ½ φλιτζάνι αμύγδαλα φιλέ
- Καστανή ζάχαρη
Εκτέλεση
- Ζεσταίνετε το κρασί σε κατσαρόλα, χωρίς όμως να το αφήσετε να βράσει.
- Προσθέτετε την κανέλα, τα γαρύφαλλα, τη φλούδα λεμονιού, τις σταφίδες και τα αμύγδαλα.
- Σε άλλη κατσαρόλα βράζετε ένα λίτρο νερό και προσθέτετε τα 4 φακελάκια από το πράσινο τσάι και το αφήνετε 2-3 λεπτά για να βγάλει τα αρώματά του.
- Αδειάζετε το τσάι στην κατσαρόλα με το κρασί και αφήνετε να πάρουν όλα τα υλικά μια βράση.
- Σερβίρετε μαζί με μερικά κομματάκια αμυγδάλου και τη φλούδα λεμονιού ή αν θέλετε σουρώνετε.
- Πίνετε ευχάριστα και σκέτο ή αν θέλετε προσθέτετε και λίγη μαύρη ζάχαρη.
- Αν δεν επιθυμείτε να πιείτε το τσάι με κρασί μπορείτε να το αντικαταστήσετε με αναψυκτικό της επιλογής σας.