Υλικά

  • 125 γραμμάρια βούτυρο
  • 125 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
  • 125 γραμμάρια ζάχαρη
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • 3 αυγά
  • 3 κουταλιές της σούπας καρύδα τριμμένη
  • 1 βανίλια
  • 5 νεκταρίνια κομμένα σε φέτες

Εκτέλεση

  1. Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο ή τη μαργαρίνη με την ζάχαρη και ρίχνετε ένα ένα τα αυγά ενώ συνεχίζετε το χτύπημα.
  2. Μόλις αφρατέψει το μείγμα και πάρει όγκο ρίχνετε την καρύδα και τη βανίλια.
  3. Ενώνετε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το ρίχνετε και αυτό μέσα στο μείγμα χαμηλώνοντας την ταχύτητα του μίξερ. Τα αφήνετε να χτυπηθούν όλα μαζί για δυο λεπτά.
  4. Παίρνετε ένα ταψάκι 26 εκ., στρώνετε στη βάση μια λαδόκολλα και τοποθετείτε τις φέτες από τα νεκταρίνια, πάνω από τις οποίες ρίχνετε τα 50 γρ.  βούτυρο και το μείγμα κέικ.
  5. Το αφήνετε να ψηθεί για 45 με 60 λεπτά.