Υλικά
- 125 γραμμάρια βούτυρο
- 125 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
- 125 γραμμάρια ζάχαρη
- 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
- 3 αυγά
- 3 κουταλιές της σούπας καρύδα τριμμένη
- 1 βανίλια
- 5 νεκταρίνια κομμένα σε φέτες
Εκτέλεση
- Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο ή τη μαργαρίνη με την ζάχαρη και ρίχνετε ένα ένα τα αυγά ενώ συνεχίζετε το χτύπημα.
- Μόλις αφρατέψει το μείγμα και πάρει όγκο ρίχνετε την καρύδα και τη βανίλια.
- Ενώνετε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το ρίχνετε και αυτό μέσα στο μείγμα χαμηλώνοντας την ταχύτητα του μίξερ. Τα αφήνετε να χτυπηθούν όλα μαζί για δυο λεπτά.
- Παίρνετε ένα ταψάκι 26 εκ., στρώνετε στη βάση μια λαδόκολλα και τοποθετείτε τις φέτες από τα νεκταρίνια, πάνω από τις οποίες ρίχνετε τα 50 γρ. βούτυρο και το μείγμα κέικ.
- Το αφήνετε να ψηθεί για 45 με 60 λεπτά.