Υλικά
- 225 γραμμάρια τυρί κρέμα
- 2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος με 35 % λιπαρά
- 3/4 φλιτζανιού ζάχαρη
- 1/2 φλιτζάνι γιαούρτι με λίγα λιπαρά
- 1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
- Για την επικάλυψη ζελέ
- 1 συσκευασία 90 γραμμαρίων ζελέ κεράσι ή φράουλα
Εκτέλεση
- Λαδώστε ή βουτυρώστε ένα πυρέξ και καλύψτε το με 2 φύλλα λαδόκολλας ένα οριζόντια και άλλο ένα κάθετα.
- Συνδυάστε τα θρυμματισμένα μπισκότα, το βούτυρο, και τη ζάχαρη. Πιέστε στο κάτω μέρος του πυρέξ.
- Στο κάδο του μίξερ ανακατεύετε την κρέμα γάλακτος μαζί το τυρί κρέμα, το γιαούρτι, ζάχαρη και βανίλια μέχρι να σφίξει το μείγμα μας.
- Ρίχνετε το μείγμα κρέμας πάνω από τη βάση και τοποθετείτε στο ψυγείο μέχρι να φτιάξετε το ζελέ.
- Φτιάξτε το ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και το αφήνετε στο ψυγείο να κρυώσει για 30 λεπτά.
- Στη συνέχεια ρίχνετε το υγρό ζελέ πάνω από την κρέμα cheesecake και αποθηκεύετε στο ψυγείο για 4 ώρες.