Υλικά
- 4 κουταλιές της σούπας γιαούρτι
- 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 4 πράσα ψιλοκομμένα
- 4 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
- 5 αβγά χωρισμένα
- βούτυρο και φρυγανιά τριμμένη
- αλάτι, πιπέρι
- 4 κουταλιές της σούπας αλεύρι
- 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο
- 1/2 λίτρο γάλα χλιαρό
- 1/2 κουταλιά του γλυκού μοσχοκάρυδο
- 150 γραμμάρια γραβιέρα χοντροκομμένη
- 150 γραμμάρια ένταμ χοντροκομμένο
Εκτέλεση
- Σε ένα τηγάνι βάζετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε αρχικά το πράσο. Έπειτα ρίχνετε το μπέικον μαζί με πιπέρι.
- Σε ένα άλλο σκεύος λιώνετε το βούτυρο και καβουρδίζετε το αλεύρι, ρίχνετε το γάλα και ανακατεύετε για να μη σβολιάσει.
- Προσθέτετε αλατοπίπερο και μοσχοκάρυδο και απομακρύνετε από τη φωτιά. Μόλις πάρει θερμοκρασία δωματίου η μπεσαμέλ, ρίχνετε μέσα τους κρόκους αυγού και το μείγμα πράσου.
- Εντωμεταξύ έχετε χτυπήσει τα ασπράδια σε μαρέγκα και τα ρίχνετε και αυτά σιγά- σιγά στο μείγμα.
- Παίρνετε ένα ειδικό πυρίμαχο σκεύος για ψήσιμο σουφλέ και το βουτυρώνετε και το πασπαλίζετε με τριμμένη φρυγανιά.
- Ακολούθως το γεμίζετε με το μείγμα τυριών και πράσου κατά τα τρία τέταρτα. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά.
- Σερβίρετε με σαλάτα με σπανάκι και τυρί κρέμα.