Υλικά

  • 250 γραμμάρια ζύμη σφολιάτας

Εκτέλεση

  1. Ανοίξτε τη σφολιάτα σε τετράγωνο φύλλο, πάχους 3 χιλιοστών. Κόψτε τη σε λωρίδες, με φάρδος 2 εκ. και μήκος 30 εκ.
  2. Τυλίξτε τις λωρίδες σε μεταλλικά χωνάκια. Βρέξτε λίγο την πλευρά της κάθε λωρίδας για να κολλήσει καλύτερα.
  3. Βάλτε τα χωνάκια στη λαμαρίνα του φούρνου, αφού προηγουμένως την έχετε βουτυρώσει.
  4. Αλείψτε την επάνω επιφάνειά τους με κροκάδι αραιωμένο με λίγο νερό και ψήστε και ψήστε τα στους 200 βαθμούς Κελσίου για περίπου 30 λεπτά.
  5. Όταν κρυώσουν ελαφρά, βγάλτε τα από τα μεταλλικά χωνάκια. Γεμίστε τα ψημένα χωνάκια με την κρέμα λεμόνι.