Υλικά

  • 1 μεγάλο ματσάκι μέντα
  • 1 κούπα κουβερτούρα ψιλοκομμένη100 γραμμάρια
  • 2 κούπες γάλα500 γραμμάρια
  • 2 κούπες κρέμα γάλακτος470 γραμμάρια
  • 1 κούπα ζάχαρη200 γραμμάρια
  • Μισό κουταλάκι αλάτι

Εκτέλεση

  1. Πλένετε τη μέντα, μαδάτε τα φύλλα και πετάτε τα κοτσάνια. Στη συνέχεια, βάζετε τα φύλλα με το γάλα σε κατσαρόλα να κάψει χωρίς να βράσει. Το κατεβάζετε και το αφήνετε μισή ώρα να κρυώσει.
  2. Το περνάτε από τρυπητό για να αφαιρέσετε τα φύλλα και προσθέτετε την ζάχαρη και το αλάτι, ενώ ανακατεύετε να λιώσει. Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και αφήνετε το μείγμα να κρυώσει εντελώς.
  3. Βάζετε το παγωτό σε παγωτομηχανή και αφήνετε να παγώσει. Προς το τέλος προσθέτετε και την σοκολάτα.