Υλικά

  • 2 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2/3 φλιτζανιού του τσαγιού φρέσκο βούτυρο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 6 κουταλιές της σούπας νερό
  • Βούτυρο, αλεύρι για το βουτύρωμα και αλεύρωμα του σκεύους

Εκτέλεση

  1. Κοσκινίζετε το αλεύρι, προσθέτετε το αλάτι και τρίβετε μέσα το βούτυρο. Ζυμώνετε προσθέτοντας σταδιακά το νερό.
  2. Αφήνετε τη ζύμη να ξεκουραστεί 10 λεπτά και είναι έτοιμη. Στη συνέχεια αλευρώνετε τον πάγκο της κουζίνας και ρίχνετε πάνω τη ζύμη, με τον πλάστη την ανοίγετε αρκετά έως ότου έχει πάχος 1 εκ.