Υλικά
- 4 χοιρινές μπριζόλες
- 1 ποτήρι μπύρα
- 3 κρεμμύδια
- 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι φαρίνα
- 1 κουταλιά πάστα ντομάτας
- 4 κουταλιές βούτυρο για το τσιγάρισμα
- Αλάτι
- Λίγη ζάχαρη
Εκτέλεση
- Σε ένα τηγάνι λιώνετε το βούτυρο και τσιγαρίζετε τα κρεμμύδια μέχρι να καραμελώσουν. Έπειτα, τα βάζετε σε ένα βαθύ ταψί. Στο ίδιο τηγάνι τσιγαρίζετε τις μπριζόλες χωρίς να βάλετε επιπλέον βούτυρο.
- Μετά βάζετε το κρέας πάνω στα κρεμμύδια και το πασπαλίζετε με τη ζάχαρη.
- Σε ένα μπολ αναμιγνύετε το αλεύρι μαζί με την μπύρα και την πάστα ντομάτας και ανακατεύετε καλά.
- Τέλος, περιχύνετε το κρέας με τη σάλτσα και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 1 ώρα.
- Σερβίρετε με ψητές πιπεριές για γαρνιτούρα.