Υλικά
- 350 γραμμάρια σπαγγέτι ολικής άλεσης
- 350 γραμμάρια ντομάτες
- 225 γραμμάρια καπνιστός σολομός φιλέτο ψιλοκομμένο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 5 κλωναράκια βασιλικό
- Ρίγανη
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
- Βάζετε σε ένα μεγάλο τηγάνι τον ψιλοκομμένο σολομό, πασπαλίζετε με ρίγανη και τηγανίζετε σε χαμηλή φωτιά χωρίς λάδι.
- Συνεχίζοντας προσθέτετε τις ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, λίγο αλάτι και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Σκεπάζετε και αφήνετε να δέσει η σάλτσα για περίπου 20 λεπτά, στη κατσαρόλα βράζετε τα μακαρόνια ολικής άλεσης για περίπου 8 λεπτά, έπειτα προσθέτετε μια κουτάλα από το νερό που βράζουν τα μακαρόνια.
- Στη συνέχεια προσθέτετε τα μακαρόνια μέσα στη σάλτσα ντομάτας, αφού τα σουρώσετε και ανακατεύετε.
- Δυναμώνετε τη φωτιά, ανακατεύετε μια τελευταία φορά καλά και σερβίρετε την μακαρονάδα με ψιλοκομμένο βασιλικό για γαρνιτούρα.