Υλικά

  • 350 γραμμάρια σπαγγέτι ολικής άλεσης
  • 350 γραμμάρια ντομάτες
  • 225 γραμμάρια καπνιστός σολομός φιλέτο ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 5 κλωναράκια βασιλικό
  • Ρίγανη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Βάζετε σε ένα μεγάλο τηγάνι τον ψιλοκομμένο σολομό, πασπαλίζετε με ρίγανη και τηγανίζετε σε χαμηλή φωτιά χωρίς λάδι.
  2. Συνεχίζοντας προσθέτετε τις ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, λίγο αλάτι και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  3. Σκεπάζετε και αφήνετε να δέσει η σάλτσα για περίπου 20 λεπτά, στη κατσαρόλα βράζετε τα μακαρόνια ολικής άλεσης για περίπου 8 λεπτά, έπειτα προσθέτετε μια κουτάλα από το νερό που βράζουν τα μακαρόνια.
  4. Στη συνέχεια προσθέτετε τα μακαρόνια μέσα στη σάλτσα ντομάτας, αφού τα σουρώσετε και ανακατεύετε.
  5. Δυναμώνετε τη φωτιά, ανακατεύετε μια τελευταία φορά καλά και σερβίρετε την μακαρονάδα με ψιλοκομμένο βασιλικό για γαρνιτούρα.