Υλικά
- 200 γραμμάρια ξερά κόκκινα φασόλια
- 3 κουταλιές καλαμπόκι
- 1 πράσινη πιπεριά
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 1 πορτοκαλί πιπεριά
- 2 καρότα (τριμμένα)
- 5 ελιές κομμένες σε φετάκια
- 1 ντομάτα (κομμένη σε κύβους)
- ½ κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- 3 κουταλιές χυμό λεμονιού
- ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 αγγούρι (κομμένο σε κύβους)
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1 κουταλιά μουστάρδα
- Αλάτι
Εκτέλεση
- Πλένετε, καθαρίζετε και κόβετε τα λαχανικά. Τα φασόλια για να τα χρησιμοποιήσετε στη σαλάτα πρέπει να τα αφήσετε αρκετές ώρες ή από το προηγούμενο βράδυ, να φουσκώσουν.
- Βάζετε σε ένα βαθύ μπολ όλα τα υλικά και τα ανακατεύετε.
- Σε ένα μικρό βαθύ πιάτο ή βαζάκι χτυπάτε ½ κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, 3 κουταλιές χυμό λεμονιού και 1 κουταλιά μουστάρδα. Φτιάχνετε με αυτό τον τρόπο μια ενιαία σάλτσα και περιχύνετε τη σαλάτα σας.