Υλικά

  • 200 γραμμάρια ξερά κόκκινα φασόλια
  • 3 κουταλιές καλαμπόκι
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 1 πορτοκαλί πιπεριά
  • 2 καρότα (τριμμένα)
  • 5 ελιές κομμένες σε φετάκια
  • 1 ντομάτα (κομμένη σε κύβους)
  • ½ κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 3 κουταλιές χυμό λεμονιού
  • ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 αγγούρι (κομμένο σε κύβους)
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 κουταλιά μουστάρδα
  • Αλάτι

Εκτέλεση

  1. Πλένετε, καθαρίζετε και κόβετε τα λαχανικά. Τα φασόλια για να τα χρησιμοποιήσετε στη σαλάτα πρέπει να τα αφήσετε αρκετές ώρες ή από το προηγούμενο βράδυ, να φουσκώσουν.
  2. Βάζετε σε ένα βαθύ μπολ όλα τα υλικά και τα ανακατεύετε.
  3. Σε ένα μικρό βαθύ πιάτο ή βαζάκι χτυπάτε ½ κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, 3 κουταλιές χυμό λεμονιού και 1 κουταλιά μουστάρδα. Φτιάχνετε με αυτό τον τρόπο μια ενιαία σάλτσα και περιχύνετε τη σαλάτα σας.